Най-продавани

Gocycle S

Gocycle S

Цена: 5,250лв.

Вело маршрути

 

Оранжево велошествие в София

Дата: 2013-04-26

Оранжево велошествие в София

Първи по рода си Оранжев велотур ще свърже в общ маршрут холандското присъствие в българската столица, представяйки българско-холандските културни и икономически връзки. Към познатата детска песничка: „Оранжево небето, оранжево морето, оранжева тревата, оранжев и градът” вече може да се добави и Оранжев велотур в София! Всеки на колело е добре дошъл на оранжевия велотур, казват организаторите: сдружение велоеволюция.


 

Официалното откриване на маршрута е на 26 април (петък) 2013 г. Началната точка е холандското посолство в България, на ул. Оборище 15, а часът - 15:30 часа. Колоната на колела ще бъде поведена от холандския посланик Карел ван Кестерен. Сред велоентусиастите, които са потвърдили участието си, са министърът на спорта Петър Стойчев, министърът на културата Владимир Пенев, алпинистът Дойчин Василев, посланиците на Австрия, Мароко, Афганистан и Корея, консулът на Белгия, представители на немското и датското посолство.


 

Оранжевият велотур ще премине през холандската пекарна, покрай стената с холандската поема, както и през други оранжеви точки и ще завърши около 17 часа в Градинката на „Кристал“ (на бул. „Цар Освободител“), където участниците в тура ще разгледат фотоизложбата “Дивият свят на Източните Родопи”, организирана по българско-холандския проект „Новото тракийско злато”. Там холандската транспортна компания TNT ще разиграят томбола с оранжева велосипедна награда, като „билетът“ за нея е шапката, която участниците ще получат в началото на тура.


 

Това е първото каране по оранжевия велотур. Маршрутът периодично ще се допълва и доразвива с появата на нови холандски акценти в София. Оранжевият велотур е част от българо-холандската инициатива „Всички на колела“ (Bike `em all), която включва работните ателие „Мисли велосипедно“ в редица общини в страната, поставянето на велостойки и уроци в училищата по безопасно придвижване с велосипед, организирането на велосъбития.


 

Инициативата „Всички на колела“ е финансирана от Холандското посолство в България. По нея работят  Сдружение Велоеволюция и Taofes, консултантска компания по околна среда. Партньори са Университетът по архитектура, строителство и геодезия в София и Холандското велосипедно общество.

 

Източник: http://www.peika.bg/

Нови продукти

Gocycle GS

Gocycle GS

Цена: 0лв.
Gocycle G1

Gocycle G1

Цена: 1,200лв.
Voyager HS11 Electric

Voyager HS11 Electric

Цена: 1,650лв.