Най-продавани

Gocycle S

Gocycle S

Цена: 5,250лв.

Вело маршрути

 

Андре-Мари Бурлон: София няма проблем с трафика

Дата: 2010-02-01

Андре-Мари Бурлон: София няма проблем с трафика

"Трябва да се отбележи, че автомобилът също е изобретен от пешеходци. Но автомобилистите някак си веднага забравиха за това. Започнаха да газят кротките и умни пешеходци. Улиците, създадени от пешеходците, преминаха във властта на автомобилистите."
 

С тези си думи началникът на  парижката агенция по  градоустройство "APUR" Андре-Мари Бурлон дава надежда и за нашата столица София. Според него пътните платна в сърцето на града ни са доста широки в сравнение с тези в  Европа и биха моглида бъдат адекватно реконструирани. За тази цел и за голямата промяна се изисква както добра организация, така и политическа воля. Според думите на френския специалист "градът има всички предпоставки да даде на обитателите си максимален комфорт на живот."

Една част от решаването на глобалния проблем на София лежи в алтернатиния транспорт, а именно велосипедите. С навлизането им в ежедневието ни те биха били успешен заместител на автомобилите, които по един или друг начин вече са задрустили градските улици. Като подобаващ пример французинът дава Холандия и Дания, където въпреки студения климат повече от 30% от населението се придвижва с велосипеди. 

 

 

За повече подробности можете да прочетете цялото интервю с френския специалист във в. Капитал 

Количка

Количката е празна.

Валути

Нови продукти

Voyager HS11 Electric

Voyager HS11 Electric

Цена: 1,650лв.
Rubbee X kit

Rubbee X kit

Цена: 587лв.
Gocycle S

Gocycle S

Цена: 5,250лв.